Публичният рейтинг на президента на САЩ Джо  се срива този месец

...
Публичният рейтинг на президента на САЩ Джо  се срива този месец
Коментари Харесай

Рейтингът на Байдън с рекорден срив

Публичният рейтинг на президента на Съединени американски щати Джо  се срутва този месец до рекордно ниско ниво за последните съвсем две години, демонстрира изследване на Ройтерс/Ипсос.

Според завършилото в понеделник четиридневно социологическо проучване едвам 36% от американците утвърждават работата му като президент, при 38% през април. Така рейтингът му още веднъж се връща на най-ниските стойности за цялото време откогато е президент, които бяха измерени за последно през юли 2022 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

И въпреки регистрираният този месец спад да е в рамките на статистическата неточност от 3%, в последна сметка тези неприятни индикатори са в положение да навредят съществено на възможностите на демократа за преизбиране в навечерието на президентските избори на 5 ноември, на които той ще се изправи против републиканеца Доналд Тръмп, отбелзязва Ройтерс.

Последните изследвания за настройките на гласоподавателите сочат, че  и Тръмп са в оспорвана конкуренция за продобиване на благосклонностите на гласоподавателите. Но съгласно доста проучвания при републиканеца се регистрира лека преднина таман в тези щати, за които се счита, че най-вероятно ще се окажат решаващи за изхода от съревнованието за Белия дом.

Три значими тематики

Според участниците в проучването най-важният въпрос за тях е стопанската система, която е посочена като проблем номер едно пред Съединени американски щати от 23% от запитаните. На второ място с към 21% идва политическият екстремизъм, а на трето място с 13% - имиграцията.

Около 40% са на мнение, че Тръмп, който беше президент от 2017 до 2021 година, е водил по-добра икономическа политика, до момента в който при  този дял е 30%; останалите не могат да преценяват.

Тръмп има забележителна преднина и по въпроса за имиграцията, където 42% симпатизират на неговия метод, а 25% на този на .

Демократът има скромна преднина по тематиката за политическия екстремизъм, където среща утвърждението на 34% от запитаните при 30%, които считат, че Тръмп се оправя по-добре в тази област.

Участниците в анкетата са на мнение и че републиканецът е посочил по-умел метод във връзка с интернационалните спорове и тероризма (36%). Политиката на  се употребява с утвърждението на 29% по този индикатор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР